Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 08.11.2016
19:00kåkå Sting Nere

SCHIZOFRENIDAGENE PÅ KÅKÅ: På tide med måltidsro!

Mat, manglende ro rundt måltidene og psykisk helse, betyr det noe?

kåkå samarbeider i år med Schizofrenidagene. På kåkå blir årets tema, «The Body of Experience», utvidet med debatter, samtaler og bokslipp. Mandag til torsdag, 7-10. november kl. 19.00.

Møteleder: Jan Olav Johannesen, Forskningssjef, Psykiatrisk divisjon, Stavanger Universitetssjukehus

Deltakere: Finn Skårderud, psykiater, forfatter og spesialist på spiseforstyrrelser. Skårderud innleder, og er deretter i dialog med publikum.

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen

Finn Skårderud (f. 1956) er psykiater, forfatter og professor. Skårderud er stifter av Institutt for spiseforstyrrelser, et senter for behandling, forskning og kulturformidling, se www.villasult.no. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater for Norges Olympiske Komité. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han er også medstifter for Institutt for mentalisering. Han er tilknyttet Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo som professor II. Han er også engasjert i tverrfaglige tilnærminger til psykisk helse, med vekt på å lese psykopatologiske fenomener ut fra både humanistiske, kulturelle, estetiske og medisinske tilnærminger. Skårderud har lenge vært opptatt av å formidle fag gjennom populære sjangere, og har således en omfattende virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler. Han har også skrevet skjønnlitteratur. Han har egen en spalte i tidsskriftet Psykisk helse og skriver regelmessig for Aftenpostens kulturredaksjon.

Annonse