Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 25.05.2019
14:00Deichman Hovedbiblioteket

Samtale med Han Kang

Møt den sør-koreanske kritikeryndlingen Han Kang som gjester Oslo for å bli en del av Future Library

Etter å ha overrakt sitt manus til kunstprosjektet får du møte henne på Deichman Hovedbiblioteket i samtale med Rosie Goldsmith.

- Han Kang utvider vårt syn på verden. Jeg er overbevist om at hennes synspunkter kommer til å bli båret fram gjennom trær, og mottatt årtier fra nå, fortsatt like tidløse, sier kunstner Katie Paterson om valget av Han Kang til Future Library.

Dette er et offentlig kunstverk av den skotske kunstneren som skal strekke seg over hundre år mens det vokser en skog i Nordmarka. Future Library inviterer noen av verdens fremste forfattere til å bidra med en tekst og fra 2020 vil disse huses i Deichman Bjørvika. I 2114 vil skogen bli bøker og vi kan endelig lese tekstene.

Kang er den femte forfatteren til å delta i kunstverket. Tidligere har Margaret Atwood (2014), David Mitchell (2015), Sjón (2016) og Elif Shafak (2017) gitt sine bidrag.

Overrekkelse i skogen

Samme dag skal Han Kang overlevere manuskriptet til Future Library under en egen seremoni i Nordmarka. Ønsker du å bli med? Møt opp ved “Sporten” ved Frognerseteren kl. 09.45.

Om forfatteren

Han Kang (1970) er født i Gwang-ju i Sør-Korea, har studert koreansk litteratur og jobbet som redaktør for kulturmagasin og tidsskrift. I 1993 debuterte hun som poet. Hennes internasjonale gjennombrudd ble romanen Vegetarianeren som vant Man Booker International Prize for fiction i 2016. På norsk er også Levende og døde og Hvit utgitt.

Arrangementet er gratis.

Future Library er utviklet på oppdrag fra og produseres av Bjørvika Utvikling og blir forvaltet av Stiftelsen Framtidsbiblioteket. I Deichman Bjørvika vil prosjektet ha et eget rom, designet av kunstneren og arkitektene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Prosjektet støttes av Oslo kommune ved Kulturetaten og Bymiljøetaten.

artikkelen fortsetter under annonsen