Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 27.01.2018
14:00Landmark

Plattform med Jelena Martinovic og Joachim Koester

Foredrag, Jelena Martinovic: «Out of the Body into the Mind: Near-Death Experiences».

Gratis inngang! Live stream fra kl 14:00

 

 

Martinovic undersøker billedlige og tekstlige representasjoner av ulykker og subjektive erfaringer i Alpene fra 1800- og 1900-tallet. Gjennom sitt materiale vil hun demonstrere hvordan fjellklatrings-litteratur, sammen med en psykologisk og nevrologisk tilnærming, skaper karakteristiske konsepter for midten av 1900-tallet, som for eksempel ut-av-kroppen- og nær døden-opplevelser.

 

Martinovics tematikk korresponderer med noe av det som ligger til grunn for Joachim Koesters kunstneriske utforskning; det spirituelle og bevissthetsutvidende, samt kroppens evne til å bære med seg minner. 

Jelena Martinovic er født i Sveits i 1981 og arbeider som forsker ved University College London, Institute of Advanced Studies/Health Humanities Center. Hun har blant annet tidligere arbeidet ved Harvard University, Department of the History of Science, samt deltatt i et forskningsprosjekt ved HEAD Geneva, om mind control i kunst og design. Hennes bok Mort imminente (Near-Death Experience: How Psychiatry Turned a Folk Phenomenon into Therapeutic Insight), kom ut i juni 2017.

Les mer om utstillingen her

Annonse