Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 07.12.2015
18:00Litteraturhuset i Oslo

Psykologisk blikk på tvungen migrasjon

Hva slags psykisk bagasje har flyktninger, som har måttet bryte opp fra alt, med seg?

Hva slags psykisk bagasje har flykninger, som har måttet bryte opp fra alt, med seg? Hvordan kan vi best møte mennesker som har opplevd år med krig og frykt? Og hvilke psykiske belastinger innebærer det å leve i skjul, som papirløs. Psykologer og forskere, som har jobbet med disse problemstillingene i årevis, deler av sin erfaring.

Gjennom forelesnings- og debattserien «På flukt» går forskere ved Universitet i Oslo bak nyhetsbildet og inviterer til kunnskaps- og dialogmøter om den viktigste samfunnsutfordringen vi står overfor akkurat nå – flyktningsituasjonen. Hva er de menneskelige omkostningene ved å være på flukt?  Hvordan skal Europa og Norge møte det hurtig økende antallet flyktninger, som banker på vår dør?  Hvilke kulturelle og moralske utfordringer byr møtet mellom «dem» og «oss» på?

 

Flyktningers erfaringer med konflikt, flukt og behovet for beskyttelse. Nora Sveaass, førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

“Jeg trenger ikke en kopp te” - Fortellinger fra enslige mindreårige flyktninger. Tine Jensen, professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Traumatisering og eksil: Betydningen av det posttraumatiske møtet. Mehdi Farshbaf, psykolog og doktorgradsstipendiat, Nordfjord Psykiatrisenter (NPS), Helse Førde.

Når tid alene ikke leger sårene etter traumene: Erfaringer med behandling. Marianne Opaas, psykolog og doktorgradsstipendiat, Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Å jobbe som psykolog med usynlige papirløse. Karl Eldar Evang, psykolog, privatpraktiserende/frivillig ved Helsesenter for papirløse.

 

Ordstyrer: Fanny Duckert, dekan og professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

 

Det åpnes for spørsmål og dialog etter innledningene.

Arrangementet er gratis.

Velkommen!

Arrangør: Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo

artikkelen fortsetter under annonsen