Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 12.01.2019
13:00Deichman Hovedbiblioteket

Overskuddsbord - et festmåltid for Miljøhovedstadsåret

Deichman inviterer til et festmåltid og foredrag om matsvinn med Thomas Horne.

«Om bare noen tiår år vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Allerede i dag overbelaster vi kloden, og i 2050 passerer vi 9 milliarder mennesker? Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer.» -Thomas Horne i Kunsten å ikke kaste mat.

Vi inviterer til et festmåltid på Hovedbiblioteket kun laget av donert overskuddsmat. Måltidet lages av Magnus Morveto, kokk og grunnlegger av Food Evolution, sammen med JobbUNG Løkka teamet. Du får også møte forfatter Thomas Horne, som holder et foredrag om temaet basert på sine praktiske erfaringer og boka Kunsten å ikke kaste mat.

Program: 13.00-14.30 – Matsamvittighetsverksted 14.30-16.30 – Vi ønsker velkommen til bords 15.00-16.30 – Foredrag med Thomas Horne: Kunsten å ikke kaste mat

Overskuddsbordet og foredraget er gratis.

Om Thomas Horne:

Thomas Horne er forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv. Thomas er en annerledes matformidler. Smak og nytelse står i sentrum, men alltid i balanse med godt håndverk, rettferdighet og bærekraft.

Med på å arrangere kalaset er: Klimafestivalen § 112, Bydel Grünerløkka, Deichman Hovedbiblioteket, Rema1000 Fredensborg, Bykuben og Miljøhovedstaden. Støttet av Fritt Ord.

Foto: Sebastian Dahl.

Annonse