Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 07.02.2019
17:00Oslo School of Architecture and Design

Overgrowth Talks

Utfordringene i vekstbaserte byer og alternative arkitektoniske fremtider.

I forlengelsen av høstens e-flux essayserie, inviterer e-flux Architecture og Oslo arkitekturtriennale til seminaret Overgrowth Talks på Arkitektur-og designhøgskolen i Oslo.

 

Kveldens spesielt inviterte gjester er e-flux-essayistene Ingerid Helsing Almaas, Helena Mattsson og Edgar Pieterse. Sammen med Marianne Skjulhaug, leder for Institutt for urbanisme og landskap ved AHO, OAT 2019-kurator Phineas Harper og e-flux Architecture-redaktør og ordstyrer Nikolaus Hirsch møtes de for å diskutere utfordringene som ligger i vekstbaserte byer og utforske alternative arkitektoniske fremtider:

 

Med en fot i byggeindustrien og en annen i eiendomsmarkedet, bidrar arkitekter og byutviklere til å opprettholde idealet om kontinuerlig økonomisk vekst. Samtidig har arkitekter og byutviklere en unik mulighet til å trekke samfunnet i en annen retning. Gjennom planer og bygninger kan man gi form til andre verdier, systemer og tankemåter og bringe dem videre til kommende generasjoner.

 

Program: 

16:30

Servering av varm suppe

17:00 

Velkommen v/Hanna Dencik Petersson, OAT 

Om OAT 2019 v/Phineas Harper, kurator for OAT 2019 

Om e-flux essayserien Overgrowth v/Nikolaus Hirsch, redaktør for e-flux Architecture

17:15 

Presentasjon av essayene v/Ingerid Helsing Almaas, Helena Mattsson og Edgar Pieterse

18:00 

Panelsamtale. Ordstyrer: Nikolaus Hirsch

Spørsmål fra salen 

Oppsummering v/Nikolaus Hirsch

 

NB. Seminaret foregår på engelsk.

Se hele seminaret her:

OM ESSAYSERIEN: Essay-serien Overgrowth er et samarbeid mellom nettplattformen e-flux Architecture og Oslo arkitekturtriennale knyttet til årets triennale. Serien utforsker utfordringene som ligger i den vekstbaserte bymodellen og tester ut arkitektoniske alternativer for en ny kulturbasert økonomi. Hvordan skal vi utforme levende byer i fremtiden hvis den menneskelige og økologiske utviklingen settes først? NB. Seminaret foregår på engelsk. Les mer her:

artikkelen fortsetter under annonsen