Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 09.09.2017
14:00Bergen Kunsthall

Nic Bullen (Napalm Death) holder foredraget "Into the Black Hole"

Om stemmen som både et kreativt instrument og et verktøy for å undergrave dominerende strukturer

Bullen er kanskje best kjent i Norge som vokalist og bassist, og som et av hovedmedlemmene i bandet Napalm Death, som skapte Grindcore-sjangeren på midten av åttitallet. Med utgangspunkt i Bullens egen erfaring, spesielt hans bruk av vokal i Napalm Deaths «anti-musikk» og Grindcore, og andre musikeres og kunstneres bruk av vokalen til å konfrontere språket og stemmebruken, utforsker han gjennom forelesningen ulike strategier for å «stille» det diskursive og meningsbærende språket.

Arrangementet strømmes her: 

 

Språket plasserer stemmen innenfor en struktur som letter kommunikasjon, og samtidig konstruerer en viss form for sosial virkelighet. Innenfor denne strukturen blir stemmen som beveger seg utenfor de anerkjente grensene for kommunikasjon og diskusjon en representasjon for «det andre». Gjennom å presse, undersøke og forhøre språket blir denne stemmebruken en pariastemme som kan søke befrielse gjennom bevegelse mot en terminal tilstand; et svart hull.

 

 

Foredraget er en del av live-programmet til utstillingen «O Superman to Girls, Tricky» og Bergen Kunsthalls egen foredragserie Plattform. Støttet av Fritt Ord.

 

Nicholas Bullen er en britisk musiker, kunstner og komponist med base i Birmingham. I løpet av sin 38 år lange karriere har han gjort seg sterkt bemerket som en aktiv lydkunstner, artist, komponist, skribent og foreleser. Han står bak over 40 plateutgivelser og en rekke lyd- og performanceprosjekter, ved blant annet Tate Britain, Sonar, Art Basel, Schirn Kunsthalle (Frankfurt), ICA (London), Eco Madrid, Kunsthall Oslo og Arnolfini (Bristol).

artikkelen fortsetter under annonsen