Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 10.11.2018
13:00Bergen Offentlige Bibliotek

Mørkefest: Samtale om klima og litteratur

Kan litteraturen hjelpe oss å håndtere klimaendringene?

De siste årene har vi sett en økning i tankevekkende klimalitteratur som ofte skildrer fremtidsdystopier hvor vi er midt i eller hinsides klimakrisen. Det begynner kanskje å demre for oss at klimakrisen er reell og vil fordre store endringer i hverdagslivet, i samfunnsstrukturer, i energiutvinning – for å nevne noe.

 

Kan litteraturen hjelpe oss å håndtere klimaendringene og fungere som tankeeksperiment for nye levemåter og klimaløsninger?

 

Vi har invitert:  Bjørn Vatne - Forfatter og journalist som i 2017 ga ut romanen Nullingen av Paul Abel, en dystopisk fortelling han mottok Stig Sæterbakkens minnepris 2018 for. 

Jesper Weithz - Forfatter, journalist og en av grunnleggerne av det prisbelønte Klimamagasinet Effekt. Han har skrevet Det som ikke vokser, er døende (2015), en roman om sårbarhet, kaos og vårt forhold til naturen.

Terje Tvedt - Professor ved OsloMet og UiB, forfatter og filmskaper. Han har blant annet forsket på forholdet mellom samfunn og vann. Du møter dem til en samtale om klima, litteratur og fremtiden. 

Ordstyrer er Kristin Kjærås, stipendiat ved Institutt for geografi ved UiB og SpaceLab.

 

Arrangementet er i Amalies Hage ved Hovedbiblioteket.

Annonse