Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 21.10.2017
17:00Litteraturhuset i Oslo

Internett spesial

Morgenbladetsalongen.

Kl. 17.00: Silicon Valleys makt

Silicon Valley er blitt en trussel mot våre liberale demokratier. Se foredrag ved forfatter og Morgenbladet-spaltist Evgeny Morozov, etterfulgt av samtale med Ola Innset. 

 

Kl.18: En ny sexteknologi

Internett har gjort sex offentlig på måter det var vanskelig å forestille seg. Det har skapt et forum hvor alt fra ufrivillige sølibater til «antihaemoseksuelle» og «culparomantikere» kan finne sammen. Dateappene har endret sjekkemarkedet. Norske skoleelever har begynt å dele intime videoer med hverandre. Er internett en revolusjonær teknologi som endelig vil gjøre det mulig å avskaffe monogamiet? Eller har det skapt en verden av løsere tilknytninger, med helt nye former for seksualisert vold og trakassering?

Emily Witt har skrevet boken Future Sex, en innsideskildring fra polyamorøse subkulturer som har oppstått på nett.  Ellen Sofie Lauritzen har skrevet Snakkes til uka – en feltdagbok fra et datingliv på Tinder og andre datingapper.  Emma Holten ble kjent da hun tok et oppgjør med trakasseringen hun opplevde på internett, og er i dag en kjent, dansk feminist og samfunnsdebattant.  

Foto:  Emma Holten: Kenneth Nguyen, Emily Witt: Noah Kalina

Annonse