Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
søn 28.01.2018
18:00Kunstnernes hus

Morgenbladetfilmen

#Uploading_holocaust

Siden slutten av 1980-tallet har israelsk skoleungdom reist til Polen for å besøke tidligere konsentrasjonsleire, massegraver, ghettoer og minnesmerker. Mens de siste overlevende etter Holocaust faller fra lager disse unge israelerne videoer fra reisene sine som holder minnet om de kollektive traumene i kjølvannet av masseutryddelsene levende.

Tenåringer, lærere og foreldre filmer vitnesbyrd, gasskammer og seremoni, så vel som selfie-scener og kvelder på hotellet. De redigerer sine versjoner av historien de får formidlet og deler klippene på nettet. Resultatet er et stadig ekspanderende arkiv på YouTube som nå teller mer enn 20.000 klipp.

KJØP BILLETT HER

#uploading_holocaust er en kuratert sammensetning av disse brukergenererte videoene. Filmen gir et unikt innblikk i hvordan en ny generasjon ser og opplever sin rolle i historien, samtidig som den avslører et bevegende og forstyrrende bilde av måten kollektive minner dannes i internettets-tidsalder. 

 

Regissører er Udi Nir & Sagi Bornstein. Udi Nir intervjues via Skype av Morgenbladets journalist Olaf Haagensen etter visningen.

Annonse