Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 25.02.2016
20:00Litteraturhuset i Bergen

Lyrikksalong: Sylvia Plath og Ted Hughes

Med Anemari Neple og Arne Ruste.

Få poeter i moderne tid har vært gjenstand for samme fascinasjon som ekteparet Sylvia Plath og Ted Hughes. Deres seks år lange ekteskap endte tragisk da Plath begikk selvmord vinteren 1963.

Kveldens Lyrikksalong er viet den poetiske dialogen mellom Plath og Hughes, som fremfor alt vitner om diktets evne til å målbære stor kjærlighet og sorg. Samtidig reflekterer vi over forholdet mellom biografi og litteratur, og over de etiske aspektene ved fortolkning av litterære tekster. Det blir opplesning, foredrag og samtale.

Som om denne Lyrikksalongen ikke allerede er fantastisk, kan vi nå melde at også Ted Hughes’ norske gjendikter, Arne Ruste, kommer til Boksalongen! 

Ruste debuterte i 1973 med diktsamlingen Askeladd, og ble i 2014 tildelt Det Norske Akademis pris til minne om Thorleif Dahl for sitt virke som poet, forfatter og gjendikter. Siden debuten har han utgitt ti diktsamlinger, en essaysamling og en roman. I tillegg er han ansvarlig for de norske gjendiktningene av Ted Hughes’ Birthday Letters (Fødselsdagsbrev), og Crow (Kråke), og han har også gjendiktet flere av Hughes’ dikt og prosatekster for barn, ikke minst The Iron Man (Jernmannen). 

Som gjest i Lyrikksalong møter han litteraturviter Anemari Neple til samtale om sitt lange og nære forhold til Huhges’ forfatterskap, om arbeidet med gjendiktningen og om forholdet mellom Ted Hughes og Sylvia Plath.

Serien er støttet av Fritt Ord og Litteraturhuset i Bergen.

Gratis

Annonse