Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 04.09.2019
13:00Fana bibliotek

Litterær lunsj Fana med Line Baugstø

Møt forfatter Line Baugstø på Fana bibliotek.

Line Baugstø debuterte som forfatter i 1986 med romanen Reise i gult lys. Gjennom sitt tretti år lange forfatterskap har hun skrevet romaner og noveller for voksne, barnebøker, sakprosa og dramatikk.

Baugstøs ellevte roman, Egne rom kom ut i vår og er tredje bok i den kritikerroste romantrilogien om Sigrid. I første bok, Sommeren uten brev (2014) er året 1968 og Sigrid er en hjemmeværende mor med to små barn. Hun lengter etter frihet og å kunne leve av å skrive. I stedet blir hun hjemme med barna, mens mannen forlater familien for å leve ut drømmen om et villmarksliv i Canada og Alaska. Det er trangt med penger og Sigrid forsørger barna ved å selge Tupperware.

I neste bok, Fører av grå folkevogn, juli 1975 (2016) er Sigrid alenemor på campingferie med døtrene når hennes søster forsvinner sporløst. I Egne rom er året blitt 1985 og Sigrid opplever endelig den friheten hun har lengtet etter.

Kan hun løpe fra ansvaret for andre?

Temaene i Baugstøs forfatterskap er mange, men historiene tar alltid utgangspunkt i hverdagslivet og hvordan familierelasjoner er i stadig endring. For hva styrer livene våre, er det oss selv eller tidsånden? Er det frihetstrangen eller pliktfølelsen?

Møt Line Baugstø i samtale med Ingrid Nestås Mathisen. Mathisen jobber ved NLA Høgskolen og har nylig avlagt PhD i nordisk litteratur ved UiB.

 

Foto: Pernille M. Walvik

Annonse