Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 23.04.2019
17:00Deichman Hovedbiblioteket

Levende Oslofjord?

Vi osloboere lever tett på vannet, men hvor mye vet vi egentlig om fjorden vår?

Vi osloboere lever tett på vannet, men hvor mye vet vi egentlig om fjorden vår? Denne ettermiddagen inviterer vi deg til å bli litt klokere, når vi dykker under overflaten sammen med to fagpersoner som har et sterkt forhold til Oslofjorden og livet som rører seg der: En marinbiolog og en landskapsarkitekt. Sammen ser vi nærmere på fjordens tilstand og livsbetingelsene i den urbane fjæra - for mennesker, dyr og planteliv. Hvordan står det egentlig til med Oslofjorden? Og hvordan kan vi legge til rette for en levende og bærekraftig fjord?

Hvis du er nysgjerrig på fremtidens sjømat eller bare sulten etter jobb, serverer vi varm suppe fra kl. 16.00. Du får også smaksprøver av viltvoksende, håndhøstet tang fra Nord-Atlanterhavet, alt tilberedt av The Northern Company,

Billedkunstner og landskapsarkitekt Elin T. Sørensen, som er stipendiat ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Der tar hun for seg dagens praksis for utbygging i sjø, og undersøker hvordan vi kan jobbe fram tidevannsarkitektur for den urbane fjæra og undervannslandskapet.

Marinbiolog Eli Rinde, som jobber i Norsk institutt for vannforskning (NIVA). Hun har bred kompetanse innen marin økologi og spesialkompetanse innen økologisk modellering, ålegras- og tareskogsøkologi og spredningsdynamikk til marine invaderende arter.

Journalist og forfatter Per Anders Todal, som i fjor ga ut den kritikerroste boka Havlandet. Historia om hava som skapte Noreg, vil lede samtalen for oss.

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

artikkelen fortsetter under annonsen