Annonse

Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 01.04.2017
14:00kåkå Sting Nere

Kan det bli ungdomsopprør av SKAM? TEMA på KÅKÅ

Fins det opprør i JEG-generasjonen?

Hva er det som gjør SKAM så populært? Hvorfor er de unge tilsynelatende bedre enn de voksne til å snakke om SKAM, slik ny forskning antyder? Hvorfor engasjerer likevel ikke de unge seg mer i sine omgivelser og er mindre opptatt av egen navle? Hvordan engasjere de unge i sitt eget og samfunnets liv i 2017? Hvordan få de unge i tale om den økonomiske og politiske framtida? Trenger vi et ungdomsopprør? Kan det komme opprør ut av teveserier som SKAM, Unge lovende og Innafor? Kan det komme opprør gjennom bloggerne, instagrammerne og de nye unge mediekjendisene? Kan det komme opprør innover?

Deltakere er John Magnus R DahlSKAM-forsker, stipendiat medievitenskap UiB m.fl.

Ordstyrer Hilde Sandvik. 

 

Kjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 13.30.

 

TEMA KÅKÅ, 28 . mars – 1. april: JEG-generasjonen og framtida! Stjeler de voksne fra dagens unge? På tide med nytt ungdomsopprør? 

Hva skal vi kalle den unge generasjonen? Det fins merkelapper der ute, slik som GENERASJON PRESTASJON, GENERASJON PERFEKSJON, GENERASJON DEPRESJON, GENERASJON LYDIG, GENERASJON POLITISK KORREKT, GENERASJON SNOWFLAKE, MILLENIALS, ME GENERATION eller verre: ME ME ME GENERATION. De unge generasjonene er uansett de første som vokser opp som digitale urinnvånere, uten erfaring med et førdigitalt samfunn foruten Internett og sosiale medier. Heller enn å formane de unge om hvor selvopptatte de er eller nødvendigvis må bli i vårt samfunn, vil vi se nærmere på de store ulempene som kan møte dem i nærmeste framtid. Allerede sliter de unge med psykiske problemer i et galopperende prestasjonssamfunn. Store endringer står for døren som følge av endringer i familie, skole, natur, fritid og offentlighet foruten i arbeidsliv og økonomi. Likevel starter vi temauka med en henstilling til ungdommen fra en som kan veldig mye om å være inni seg selv, nemlig Iris Johansson, den svenske kommunikasjonseksperten som også er en moden autist! Vi inviterer representanter fra lokale ungdomsparti og ungdomsorganisasjoner til første benk på KÅKÅ denne uka.