Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 14.02.2018
19:00Litteraturhuset (Kjelleren)

Irak: 15 år etter invasjonen

Irak-krigen er historiens mest kontroversielle. Hvordan går det med Irak 15 år etter?

Med: Erling Borgen, dokumentarist og aktivist Tormod Heier, oberstløytnant, vinner av Ossietzkyprisen 2017 Rania Al-Nahi, norsk-irakisk samfunnsdebattant

Liss Schanke (Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, IKFF/WILPF)2 Nadine al- Mustafa (Senterungdommen)

Den 15. februar 2003 demonstrerte 130.000 over hele Norge mot Irak-krigen, som en del av verdens største politiske mobilisering. Hvordan går det i Irak 15 år etter? Hvorfor invaderte USA? Og hva skjedde med det enorme anti-krigsengasjementet?

Norges Sosiale Forum inviterer til foredrag og samtale om invasjonen, anti-krigsdemonstrasjonen og situasjonen i Irak nå. ** Arrangementet er et av en rekke arrangementer

Norges Sosiale Forum og vårt vennskapsforum Iraqi Social Forum المنتدى الاجتماعي العراقي holder om Irak-krigen og protestene mot den, 15 år etter.

Den 15. februar 2003 gikk 70.000 mennesker i protesttog i Oslos gater, i den største politiske mobiliseringen i Norges i historie. Også på verdensbasis var det historiens største antikrigsdemonstrasjoner. En måned senere invaderer en USA-ledet koalisjon likevel Irak, basert på falske beviser og usanne påstander om masseødeleggelsesvåpen.

Tema for arrangementsrekken er invasjonen og protestene mot den, fredsbygging på grasrotnivå, kampen om ressursene, og likestilling og feminisme i Irak!

Med støtte av Stiftelsen Fritt Ord og Stiftelsen Karibu

Hovedarrangement: https://www.facebook.com/events/174070273323706/

Iraks Sosiale Forum (ISF) er en allianse av irakiske sivilsamfunnsorganisasjoner og fagforeninger som jobber for å gjenoppbygge et stabilt, fredelig, demokratisk og rettferdig samfunn i Irak. Vi mener at sivilsamfunnet og grasrotarbeid er elementært i dette arbeidet, men er noe man sjelden hører om i Norge. Organisasjonene i ISF jobber blant annet med en irakisk arbeidsmiljølov, miljøvern, kvinnefrigjøring og ikke-voldskampanjer. De har arrangert flere konferanser med forskjellige tema og over 5000 deltakere, som likner Globaliseringskonferansen i Oslo. ISF kommer på besøk til Oslo 17. - 23. februar.

Norges Sosiale Forum er en allianse av 70 norske organisasjoner som arbeider for en mer rettferdig og demokratisk verden der mennesker, samfunn og miljø går foran økonomisk gevinst.

Vi arrangerer også Globaliseringskonferansen - Norges største politiske verksted - som går av stabelen 12. - 14. oktober 2018 på DOGA Arena og Kulturkirken Jakob i Oslo. Globaliseringskonferansen 2018

Foto: Liberationnews.org

Annonse