Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 03.12.2018
12:00Polyteknisk forening

Hvor går Polen og hvorfor?

Fra progressiv, pluralistisk og borgerrettslig orientert til reaksjonær og etno-nasjonalistisk.

Blant de tidligere kommuniststatene var Polen lenge et forbilde da det gjaldt etableringen av demokratiske institusjoner og friheter. Etter at det politiske klimaet ble mer høyrepopulistisk, er imidlertid debatten rundt nasjonal historie og identitet kommet under press.

Fra å være påfallende progressiv, pluralistisk og borgerrettslig orientert er tonen blitt tydelig reaksjonær og etno-nasjonalistisk. Dette har bl.a. ført til fremmedfrykt overfor muslimske flyktninger og landets egne «upolske» minoriteter.

Vi ser på milepæler i Polens dramatiske historie og forsøker å forstå hvordan polakkene oppfatter sin plass i Europa.

Foredragsholder

Knut Andreas Grimstad er utdannet ved universitetene i Kraków, London, Moskva og Trondheim.  Siden 2014 har han vært professor i polsk ved Universitetet i Oslo. Hans forskningsinteresser omfatter språk og litteratur i dagens Polen, kultur- og identitetsdebatt i Polen, polsk-jødiske kulturelle relasjoner og polsk litteratur på 1800- og 1900-tallet.

Påmelding

Møtet er gratis for medlemmer av Polyteknisk Forening, men vi anmoder likevel om påmelding. Dersom man ikke er medlem kan man delta ved å betale kr.200. Vennligst trykk på knapp ovenfor for påmelding og betaling. Ta eventuelt kontakt med oss på polyteknisk@polyteknisk.no.

artikkelen fortsetter under annonsen