Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 25.10.2017
19:00Litteraturhuset i Oslo

Hva slags barn burde vi lage?

- En kveld om sortering

Er alle gode nok til å få leve? Hva skal være kriteriene for å kunne velge en sen abort? Skal staten bestemme, eller skal vi få bestemme selv? Hva skjer med synet på mennesket, dersom noen sorteres bort?

Tankesmien Civita og organisasjonen Menneskeverd inviterer til en interessant kveld med samtale om store og vanskelige, men viktige temaer. Få med deg Kristin Halvorsen, Thorvald Steen, Therese Eia Lerøen og Bjørn Hofmann sine refleksjoner om sortering i etikk og politikk. Vi får høre en innledning først, før det vil bli en spennende panelsamtale, ledet av Eirik Løkke. Det åpnes for spørsmål fra publikum til slutt.

 

Dato: 25. oktober kl. 1900-2100

Sted: Litteraturhuset

 

Kristin Halvorsen er leder for Bioteknologirådet og er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun har tidligere vært partileder i SV, og var henholdsvis finansminister og kunnskapsminister i regjeringen 2005-2013. Thorvald Steen er internasjonalt renommert forfatter. Han har utgitt bøker i 46 land og mottatt en rekke priser. I hans ferskeste roman, «Det hvite badehuset», tar han et oppgjør med sorteringssamfunnet. Therese Eia Lerøen er politisk rådgiver i Høyre, og tidligere leder av Norsk studentorganisasjon (NSO). Hun er dessuten storesøster for en bror med Downs syndrom. Bjørn Hofmann er professor i medisinsk filosofi og etikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet på Gjøvik og ved Universitetet i Oslo.

Annonse