Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 17.03.2016
18:00Chateau neuf

Hva er greia med krim?

Er nordisk krim drapstruet av sin egen underholdningsverdi?

Krimromaner står for en vanvittig stor del av boksalget her til lands. Krimforfatterne er usedvanlig produktive, de selger i bøtter og spann og leserne sluker det ene drapet etter det andre.

Til tross for dette har krimromaner en lav anseelse hos mange litteraturvitere, og i fjor etterlyste forfatteren Ørjan N. Karlsson en debatt om hva god krim er. Dette vil vi etterforske nærmere

Er nordisk krim drapstruet av sin egen underholdningsverdi? Og hvor blir det av den samfunnskritiske kriminalromanen? I tillegg til Karlsson kommer forfatter Unni Lindell og Jo Nesbøs forlagsredaktør, Øyvind Pharo, til BokTorsdag. De vil forsøke å oppklare omstendighetene rundt krimmysteriet.

BokTorsdag er Kulturutvalgets litteraturredaksjon, og tar opp store og små problemstillinger knyttet til litteratur og samtidslitteratur. BokTorsdag arrangerer alt fra bokbad og slampoesi, til kritiske intervjuer og samtaler.

Ordstyrer for kvelden er Maren Simonsen. Maren studerer Nordisk litteratur ved UiO og har tidligere ledet arrangementet "Den skrivende studenten".

Sted: Biblioteket

Annonse