Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
fre 10.03.2017
17:15kåkå Sting Nere

Hva driver de beste bloggerne og instagrammerne i landet? TEMA PÅ KÅKÅ

Hva slags forbilder vil de unge mediekjendisene være?

Hva slags forbilder vil de unge mediekjendisene være?

Linnea Myhre var blant de første store bloggerne i landet, som siden har tatt steget til renommert forfatterliv, fortsatt med 104.000 følgere på Instagram. Alexandra Gjerpen briljerer for tida i andre sesongen av «Unge lovende» på Nrk, som alle unge og svært mange eldre følger nøye med på. Malin Nesvoll Mangnes er Makeupmalin som sliter med angst men som droppet den perfekte fasaden, heiv seg på et omfattende mediekjør og ble relativt lykkelig i en alder av 26 år. De har alle tre den verste/beste ungdomstida bak seg.

Hva har skjedd med ungdomsgenerasjonen, mener de, det siste tiåret? Hva mener de om ungdommens situasjon, fins det en krenkelseskultur blant unge? Er offerrollen fristende? Hva er det som driver dem videre i hver sine medier, om og for de unge? Hva slags forbilder ønsker de å være? Har de selv bidratt til fremveksten av offermentalitet og prestasjonsangst eller har de tvert i mot bidratt til en friere og tidsriktig ungdomskultur?

Programleder er Kjersti Hetland (Nrk Rogaland).

DELTAGERE Linnea Myhre (forfatter og blogger med 104.000 følgere på Instagram) Alexandra Gjerpen (skuespiller bl.a. i den populære teveserien på NRK: Unge lovende) Malin Nesvoll Vangnes (kjent som MakeupMalin, med i teveserien «Jeg mot meg» og «Innafor», med 47.000 følgere på Instagram, 30.000 følgere på Snapchat og like mange på egen YouTube-kanal)

Kjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 18.30  

TEMA KÅKÅ – Krenkelseskultur, syting og offerrolle i Noreg (8. – 11. mars )

KÅKÅ har temafokus på krenkelseskultur denne uka. Krenkelseskulturen brer fortsatt om seg, det sytes og klages over en lav norsk stol, fra trappestol til rullestolkjørende på gamlehjemmet. Vi sykemelder oss for ingenting, misunner andre, synes synd på oss selv. Både ytringsfrihet og livskvalitet svekkes når folk holder kjeft fordi de er redde for å såre hverandre. Offentligheten krakelerer når alt kan oppfattes som krenkende eller hatefullt. Ytringskulturen er under et voldsomt press anno 2017, krenkelseskulturen går hånd i hånd med stadig flere hatytringer, mens falske nyheter spres av både leg og lærd, til og med amerikanske presidenter og norske politikere. De tradisjonelle mediene synes å ha gitt opp overfor kaoset i de nye sosiale mediene. KÅKÅ ser nærmere på krenkelseskulturens betydning for akademia og allmenn dannelse, på syting og klaging blant folk flest og spesielt hos ungdom, og på om kvinnene er de som levaer seg best inn i offerrollen. Vi presenterer den overordna teorien om kulturmasochisme og narsissisme. Ikke minst ønsker vi å presentere de unges eget syn på kulturen, de sosiale mediene og hva slags forbilder de egentlig ønsker å være anno 2017.

Vær velkommen!

 

Annonse