Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 02.04.2016
14:00kåkå Sting Nere

Gjør tankesmiene oss uenige nok?

Hva gjør de norske tenketankene med politisk offentlighet og det norske uenighetsfellesskapet?

Arrangementet strømmes her.

Bidrar de norske tankesmiene med nødvendig og god nok uenighet til det norske demokratiet? Hva gjør de norske tenketankene med politisk offentlighet og det norske uenighetsfellesskapet? Hva burde de gjøre? Vi ber tankesmiene være kritiske til seg selv og egen virksomhet.

Deltagere: Cathrine Sandnes (leder Manifest), Kaia Storvik (nestleder Agenda), Lars G Kolbeinstveit (filosof og rådgiver Civita).

Ordstyrer: Torunn Egge Roux (journalist Aftenbladet).

LES: Intervju med tenketankledere i Morgenbladet (2015)  Et forsvar for tenketankene, av Kristin Clemet (2014)  Leder i KK, av Bjørgulv Braanen (2003) 

TEMADAGER OM «DEN LIVSVIKTIGE UENIGHETEN» Den gode kverulanten styrker uenighetsfellesskapet! kåkå kverulantkatedralen inviterer til temadager i Stavanger i samarbeid med Fritt Ord. Denne gang med utgangspunkt i begrepet «uenighetsfellesskap». Det er bare stor og god nok – og ikke minst synliggjort uenighet i bånn, som gjør det mulig for politikerne å fatte solide nok konsensusvedtak i byråd og storting som gir et stabilt og demokratisk fremtids-Norge. Altså: Uenig og tro til Dovre faller. Det er Lars Laird Iversen som har farskap til begrepet «uenighetsfellesskapet». Han kommer med en rekke prominente innledere og deltagere for å diskutere behovet for uenighet og de stadige forsøkene på innskrenking av ytringsfriheten, også i det offentlige Norge, som svekker det norske uenighetsfellesskapet. Det er uenighetsfellesskapet i Europa, i arbeidslivet, i litteraturen og mellom norske tenketanker som blir dagtema.

LES OGSÅ: Klima for uenighet

Vær velkommen!

 

 

 

Annonse