Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 14.05.2019
08:30NUPI

Frokostseminar: Fra Nord-Korea til Balkan og Irak – Hvordan forhandle når tilliten er lav?

Chris Hill om hvordan en forhandler mellom stater når tilliten er lav og spenningen høy.

Christopher R. Hill var amerikanernes sjefsforhandler da USA forhandlet med Nord-Korea i 2005. Han er en av USAs mest fremtredende ambassadører, og blant annet til Irak, og forhandlet i noen av vår tids mest anspente konflikter. Hvordan forhandle mellom stater når tilliten er lav, og både innsatsen og spenningen høy? Det skal Hill snakke om når han gjester NUPI.

Vi serverer frokost fra 08.30!

Internasjonalt diplomati kan være en vanskelig affære, noe de avbrutte samtalene om Nord-Koreas atomprogram er et godt eksempel på. Selv der det er et visst nivå av tillit, kan diplomatiske kompromisser vise seg å være vanskelig. Hvordan forhandler man når tilliten er lav, og både innsatsen og spenningen er høy?

På seminaret 14. mai skal ambassadør Christopher Hill snakke om diplomati under krevende forhold.  Fra krigene på Balkan, til brutaliteten i Nord-Korea, og den endeløse krigen i Irak, vil Hill gi et innblikk i hverdagen som amerikansk diplomat som forhandlet med vanskelige partnere. Hill deler sin erfaring som toppdiplomat. Han har blant annet har vært med på viktige forhandlinger med Nord-Korea, Irak og på Balkan. Han vil også snakke om sin visjon for rollen diplomatiet bør spille i håndteringen av nasjonale kriser, samt USAs rolle i global politikk.

Dette er en del av en seminarserie i forbindelse med at NUPI i 2019 feirer 60 år.

Seminaret ledes av NUPI-direktør Ulf Sverdrup og strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal.

artikkelen fortsetter under annonsen