Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 13.10.2015
19:00Litteraturhuset

Foredrag med Geir Lundestad

Den tidligere direktøren for Det Norske Nobelinstitutt om hans nye bok og tiden ved instituttet.

Tidligere direktør for Det Norske Nobelinstitutt Geir Lundestad kommer med kraftige personkarakteristikker og avsløringer i sin nye bok «Fredens sekretær – 25 år med nobelprisen» som nylig er utgitt. Boka har allerede skapt overskrifter i media, spesielt ettersom Nobelkomiteen har anklaget han for å ha brutt taushetsløftet med det han skriver i boka.

Forlaget skriver følgende om boka: «I 25 år har Geir Lundestad jobbet med verdens mest prestisjetunge pris: Nobels fredspris. Som direktør på Det norske nobelinstituttet har Lundestad vært den norske nobelkomiteens sekretær. Han har vært med på alle diskusjonene, han har møtt alle prisvinnerne, fra Dalai Lama til Barack Obama. Fra en unik posisjon har han observert denne delen av vår samtidshistorie. I denne boken forteller han om alle vinnerne, hvem de er, hvorfor de fikk prisen og hvordan det var å møte dem. Han forteller også om samarbeidet med de ulike komitelederne og -medlemmene, og om arbeidet for å styrke fredsprisens posisjon gjennom etableringen av institusjoner som Nobels fredssenter og nobelkonserten.»

Benytt sjansen til å høre Lundestad fortelle om boka og tiden ved Det Norske Nobelinstituttet. Meld deg på hos polyteknisk.no

artikkelen fortsetter under annonsen