Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 16.02.2016
18:00Litteraturhuset i Oslo (Amalie Skram)

Flyktingekrisen og kampen om Europas sjel

Europas borgere polariseres mellom solidaritet og frykt.

Flyktningkrisen har delt Europas borgere mellom medfølelse og solidaritet på den ene siden, og fiendtlighet og frykt på den andre. På regjeringsnivå er det kun Angela Merkel som har stått imot trenden med lukkede dører - og nå må hun i gjengjeld stå imot et stort press fra sitt eget parti.

For å sikre at de universelle menneskerettighetene fortsetter å gjelde for alle må misbruk og dobbeltstandarder utfordres, i følge foredragsholderen  Frances Webber fra The Institute of Race Relations.

Gjennom forelesnings- og debattserien «På flukt» går forskere ved Universitet i Oslo bak nyhetsbildet og inviterer til kunnskaps- og dialogmøter om den viktigste samfunnsutfordringen vi står overfor akkurat nå – flyktningsituasjonen. Hva er de menneskelige omkostningene ved å være på flukt?  Hvordan skal Europa og Norge møte det hurtig økende antallet flyktninger, som banker på vår dør?  Hvilke kulturelle og moralske utfordringer byr møtet mellom «dem» og «oss» på?

Frances Webber 

Frances Webber har i over 30 år som advokat spesialisert seg på immigrasjonsrett, flyktningrett og menneskerettigheter. Webber er forfatter av mange bøker om flykning- og immigrasjonsrett og er i dag nestleder ved The Institute of Race Relations i London.

Om arrangementet

Arrangementet er på engelsk. Det vil være anledning til å stille spørsmål etter foredraget.

Møteleder: Professor Cecilia M. Bailliet, Det juridiske fakultet

 

Foto: Rasande Tyskar

artikkelen fortsetter under annonsen