Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 08.11.2017
19:00kåkå Sting Nere

Fins ADHD egentlig? Schizofrenidagene 2017 på KÅKÅ

Hva om det er samfunn og familieliv som ikke tilpasser seg de mangfoldige barna heller enn omvendt?

Schizofrenidagene er den største årlige tverrfaglige psykisk helse konferanse i Norden, med over 4000 tilhørere gjennom uken. Den er blitt en viktig begivenhet som bærer bud om åpenhet, engasjement og ny viten om psykisk helse. Schizofrenidagene i 2017 har tema: Roots and shoots – Past events and present minds.

KÅKÅ onsdag 8. november spør vi:

Fins ADHD egentlig? Hva om det er samfunn og familieliv som ikke tilpasser seg de mangfoldige barna heller enn omvendt?

DELTAKERE Per Isdal, psykologspesialist, Espen Idås, psykologspesialist, Renate Thunem, ADHD Rogaland, Jan Skandsen, barne- og ungdomspsykiater.

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen / Iselin Kleppestø Thorsen Debattleder: Harald Birkevold

Kjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 18.30.

OM DELTAKERNE Per Isdal (født 1957) er en norsk psykologspesialist og psykoterapeut. Han etablerte Alternativ til Vold i 1987. Dette var en av de første behandlingstilbud i Europa for menn som har volds- eller aggresjonsproblemer mot samlivspartner.[1] I 2011 mottok han Den store psykologprisen for sitt arbeid for å utvikle behandlingstilbud for menn som har utøvd vold mot kvinner. Hans arbeid der han møtte voldsutøvere førte til at han var i ferd med å bli utbrent. Av hans egen opplevelse produserte han foredraget Smittet av vold.

Espen Idås, psykologspesialist. Psykolog ved Stokmarknes sykehus 1994-97, kommunepsykolog i Søndre Land 1997-2002, hospitering ved Statens klinikk for narkomane 1999, Sjefpsykolog ved Lillehammer BUP 2002-2006, Leder i NPF’s fylkesavdeling Oppland 2002-2006, 2006-2014 Psykologspesialist ved Nordre Vestfold, og bl.a leder I perioder ved to ulike poliklinikker. Jobbet som sakkyndig psykolog for rettsvesenet siden 2002. Har hatt veiledningansvar for psykologer i spesialisering siden 1999. Jeg har også jobbet med idrettspsykologiske problemstillinger i mange år.

Renate Thunem, ADHD Rogaland. Daglig leder i RMB Malerservice AS, som jeg driver sammen med min mann. Vi er gifte på det 20 året, har to flotte barn og to utskjemte bikkjer. Vi har begge blitt diagnostisert med ADHD i voksen alder, og ser ingen grunn til å skjems av det. Min mann er i dag fylkesleder mens jeg er styremedlem i ADHD Norge Rogaland. I tillegg til å jobbe i byggebransjen, har jeg en ekstrajobb som Personlig Trener fordi jeg brenner for trening som medisin for både fysisk og psykisk helse!

Jan Skandsen, spesialist i barne og ungdompsykaitri og  stillingen er nå medisinsk faglig rådgiver  i  Stavanger Universitets sjukehus, Klinikk psykisk helse for barn, unge og rusavhengige. Jobbet med utredning,diagnostisering og behandling av ADHD siden 1998

OM SCHIZOFRENIDAGENE 2017

Det er like mye som en fagkonferanse, en «psykiatrikulturfestival», hvor vi sammen med brukerorganisasjoner, Vitenfabrikken på Sandnes, KåKå, næringslivsorganisasjoner, m. fl. fokuserer på psykisk helse en hel uke til ende.

Se www.schizofrenidagene.no for detaljer.

Vi formes alle i komplekse samspill mellom samfunn, biologi, og våre unike livserfaring, og for noen av oss får vår erfaring form av en psykisk lidelse. Schizofrenidagene 2017 og vil trekke en rød tråd fra hendelser og erfaringer tidlig i livet til senere psykiske lidelser, med fokus på utviklingslinjer over tid, utfordringer og muligheten for vekst.

KÅKÅ vil debattere aktuelle problemstillinger som; finnes ADHD egentlig?, stressede barn på grunn av tidlig barnehagestart?, Stemmene i hodet, psykose, er det plass til sex, død og Gud på psyk.?

Konferansearrangører i 2017 er Stavanger Universitetssjukehus Psykiatrisk klinikk og Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning i nært samarbeid med RKBU Vest, NAPHA, Norsk Psykiatrisk Forening, Rogaland A-senter, Jæren DPS, BarnsBeste, Stavanger kommune, Universitetet i Stavanger, TIPS Stavanger og Klubbgata Legesenter.

 

Annonse