Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 12.11.2018
17:45Vika kino

Film fra Sør presenterer Det Kritiske Rom, panelsamtale om skeives rettigheter i sør

Samtale rundt skeive miljøer i land i Sør og den globale kampen for skeives rettigheter.

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. 

Wanuri Kahiu kommer til Film fra Sør for å presentere filmen Rafiki. Etter visningen deltar hun i en samtale sammen med kunstner og samfunnsdebattant Ahmed Umar om situasjonen for skeive miljøer i land i Sør og den globale kampen for skeives rettigheter. Samtalen ledes av Nisrin Maktabi Barkouki fra Norsk PEN.

OM FILMEN Rafiki er en fargesprakende kjærlighetsfortelling som oser av glede, hjertesorg og opprørsk energi, og som det er umulig å være likegyldig til. Som første kenyanske film noensinne ble den vist på den prestisjetunge Cannes-festivalen i vår. Der ble den en hit, men filmen er forbudt hjemme i Kenya den handler nemlig bokstavelig talt om forbudt kjærlighet.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: https://bit.ly/2J0m7T1 

artikkelen fortsetter under annonsen