Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 15.11.2018
19:30Vika kino

Film fra Sør presenterer Det Kritiske Rom, panelsamtale om bildets makt

Vi setter søkelyset på nasjonalisme, ideologi, propaganda og ikke minst bildets makt.

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. 

I år setter vi søkelyset på nasjonalisme, ideologi, propaganda og ikke minst om bildets makt med utgangspunkt i filmen Stronger Than a Bullet

Regissør Maryam Ebrahimi og Amir Mirzai (forfatter og leder for Rumi-festivalen) kommer til oss for å snakke om Stronger Than a Bullet, om propaganda, om bildets makt, og hva filmen kan fortelle oss om dagens situasjon i Iran og regionen for øvrig. Samtalen ledes av førsteamanuensis ved Høyskolen i Kristiania, Sharam Alghasi.

OM FILMEN Saeid Sadeghi, filmens hovedkarakter og fortellerstemme, var Irans mest kjente krigsfotograf under krigen mot Irak fra 1980 til 1988. Hans sterke og ladede bilder fra Iran/ Irak-krigen på 1980-tallet ble brukt som propaganda og rekrutterings-verktøy av det iranske regimet. Stronger Than a Bullet tar oss med på Sadeghis personlige reise for å mane frem minner og mennesker fra krigens dager. Det er en sterk og velredigert film om en fallen helt, om nasjonalisme, ideologi, propaganda og ikke minst om bildets makt.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: https://bit.ly/2J0m7T1  

artikkelen fortsetter under annonsen