Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 10.11.2018
17:30Vika kino

Film fra Sør presenterer Det Kritiske Rom, debatt rundt filmen The Cleaners

Hvem har redaktøransvar for internett – i praksis? Debatt etter visningen av The Cleaners.

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. 

Hvem har redaktøransvar for internett – i praksis? The Cleaners følger fem såkalte content moderators fra Filippinene, som hver dag sveiper gjennom tusenvis av bilder og videoer lagt ut på Facebook, Twitter og YouTube. Mens de tre nettgigantene har endret måten vi tilegner oss informasjon på, overlater de ansvar for sensur og ytringsfrihet til ufaglærte «renholdsarbeidere» som jobber under tidspress.

Etter visningen inviterer vi til diskusjon om det etiske, moralske og juridiske ansvaret internettgigantene har – og eventuelt burde ha – for vår tids debattklima. Til samtalen kommer forskningsleder for gruppa Politikk, Demokrati og Sivilsamfunn ved Institutt for samfunnsforskning, Kari Steen-Johnsen, og forsker, IT-gründer og lektor i informatikk på UiO, Gisle Hannermyr. Samtalen ledes av Elisabeth Eide, leder for JMIC-Journalism and Media International Center på OsloMet.I år inviterer vi til diskusjon om det etiske, moralske og juridiske ansvaret internettgigantene har – og eventuelt burde ha – for vår tids debattklima med utgangspunkt i dokumentarfilmen The Cleaners.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: https://bit.ly/2J0m7T1

artikkelen fortsetter under annonsen