Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 01.11.2017
17:00kåkå Sting Nere

Festivalåpning! «Økonomen vs. Journalisten»

Offisiell åpning av KÅKÅnomics ved stifterne Kristoffer og Signe Anne Stensrud + debatt!

Offisiell festivalåpning ved stifterne av KÅKÅ kverulantkatedralen, Signe Anne Stensrud og Kristoffer Stensrud.

Programledere er gjengen fra «All makt», med Eirik Bergesen i spissen, kjent for sine politiske satireshow på blant annet Teaterkjelleren i Oslo. De styrer showet når vi kjører i gang et knallhardt kryssintervju: «Økonomen vs. journalisten»

Jon Hustad, hardtslående journalist i Dag og Tid, møter KÅKÅnomics’ festivaløkonom Kalle Moene til duell: Hvem av dem kan egentlig mest om økonomi?

Jon Hustad, journalist og forfatter av blant annet boka «Gjeldsslaven Europa» (2012), som handler om hvordan ulike land i Europa er nedsyltet i gjeld. Hustad er kjent for sine frittalende utspill i media. Han har blant annet uttalt at Miljøpartiet De Grønne ikke har peiling på hverken økonomi eller miljø, og at Sylvi Listhaug har tatt inn langt flere innvandrere enn hun har kastet ut. Vet Jon Hustad noe om økonomi som Kalle Moene kanskje ikke vet?

Kalle Moene er en av Norges mest kjente økonomer og er professor i økonomi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet flere bøker om økonomiske systemer og gitt ut en rekke akademiske artikler. Gjennom flere tiår har Kalle Moene tatt for seg økonomiske problemstillinger og skrevet mye om den «skandinaviske modellen», demokrati og økonomiske forhold. Videre har han tatt for seg klassiske navn som Adam Smith, Charles Darwin og John Maynard Keynes. Kan Kalle Moene lære Jon Hustad noe nytt om økonomiske problemstillinger?

Eirik Bergesen er skribent og politisk kommentator, blant annet som ekspertkommentator i TV2. I tillegg til å være frontfigur i «All makt» skriver han satiresiden «Opplysningskontoret.org» og utenrikssiden «Udiplomatisk». Bergesen har bakgrunn fra UD og som spaltist i flere norske og internasjonale medier.

 

HOVEDSPONSORER

LYSE, HANDELSBANKEN, SKAGEN fondene, STAVANGER AFTENBLAD

 

ANDRE BIDRAGSYTERE

Tor Dagfinn Veen (TDV), Stavanger kommune, Handelhøgskolen ved UiS, Fritt Ord

 

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Månebakken AS, Fritt Ord, Kulturrådet, Stavanger kommune, Det kongelige kulturdepartement, Rogaland fylkeskommune

 

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt Ord, Stavanger kommune, Norsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Annonse