Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
fre 09.11.2018
17:45Vika kino

Det Kritiske Rom på Film fra Sør: Å aldri få vende hjem

Film fra Sør presenterer Det Kritiske Rom, og inviterer til debatt etter filmen Tårnet

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har Film fra Sør gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. 

FN-sambandet og Film fra Sør arrangerer i år en samtale om situasjonen for Palestinere i flyktningleirene i Libanon, og om framtidsutsiktene for flyktningene 70 år etter fordrivelsen fra hjemlandet med utgangspunkt i filmen Tårnet. 

OM FILMEN  Elleve år gamle Wardi er palestiner, fjerdegenerasjons flyktning, og bor i en flyktningleir i Libanon. Hver generasjon har bygget en ny etasje på familiens hus, som nå er et tårn, og Wardis oldefar Sidi har bodd der siden han flyktet fra sitt hjem 1948. Nå er han døende, men har hele livet holdt fast ved drømmen om å flytte tilbake.

Filmen vises med arabisk tale og engelsk undertekst.

SAMTALE ETTER FILMEN: Etter visningen av Tårnet arrangerer vi en samtale om situasjonen i flyktningleirene, og om framtidsutsiktene for flyktningene 70 år etter fordrivelsen fra Palestina. Til samtalen kommer regissør Mats Grorud sammen med palestinske Abu Hassan. Manuset til filmen er basert på livet til Hassan og hans familie. Samtalen ledes av Line Khateeb fra Norsk folkehjelp.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: https://bit.ly/2J0m7T1 

artikkelen fortsetter under annonsen