Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
fre 24.06.2016
08:00Litteraturhuset i Oslo

Debatt om norske prioriteringer før NATO-toppmøtet

Utenriksdepartementet og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide inviterte til debatt.

I juli samles stats- og regjeringssjefene i NATO til toppmøte i Warszawa. I forkant av dette inviterer utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide til frokostmøte 24. juni kl. 08.00 for å presentere norske prioriteringer og diskutere aktuelle NATO-spørsmål.  

Russlands ulovlige anneksjon av Krim, krigen i Syria og oppblomstringen av ekstreme grupper i Midtøsten og Nord-Afrika, økt migrasjon og terrorangrep i hjertet av Europa - verden er urolig og sikkerhetsutfordringene blir flere. NATOs evne til å tilpasse seg og svare på nye utfordringer er viktig. Toppmøtet skal gjøre opp status for dette og vedta nye tiltak som gjør alliansen sterkere.  

I tillegg til de to ministrene deltar Kate Hansen Bundt, generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomité og Per Martin Norheim-Martinsen, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, i panelet. Ordstyrer er Yama Wolasmal fra TV2.  

Møtet er gratis og åpent for alle. Lett servering.  

Debatten sendes på regjeringen.no/nett-tv og er en del av Regjeringens Veivalg-prosjekt.

Nettadresse til arrangør: Regjeringen.no og Den norske Atlanterhavskomité. Se også informasjon om arrangementet på Facebook.

artikkelen fortsetter under annonsen