Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
fre 14.09.2018
18:00Litteraturhuset

Bobs Jamaica

Marlon James og Peter Fröberg Idling møtes på Litteraturhuset i Oslo.

I 1976 gikk sju personer sammen om å drepe Bob Marley, som på det tidspunktet hadde en ikonisk status ikke bare på Jamaica men i nesten hele verden. I Marlon James’ prisbelønte roman En kort historie om sju drap danner denne historien bakteppe for en fortelling om det moderne Jamaica, maktkamper, CIA, gjengkriminalitet og voldens natur.

Fortellingen er vevd sammen av mer enn 75 ulike karakterer og stemmer, fra reggae-slang og patois til amerikansk sosiolekt hentet ut av en actionfilm. I norske oversettelsen har da også ikke mindre enn tolv forfattere og oversettere vært i arbeid, blant dem Torgrim Eggen, Lars Ramslie, Nina Lykke og Gro Dahle. Nå jobber Marlon James med en fantasy-trilogi basert i afrikansk mytologi. Er det et prosjekt som vil kreve like mange oversettere?

Peter Fröberg Idling har også i sitt forfatterskap gått inn i historisk stoff, både i sakprosa- og romanform. Han møter Marlon James til samtale. Samtalen foregår på engelsk.

Lørdag 15.9 kan du også møte Marlon James i samtale med Eduardo Halfon og Ane Farsethås om språk, identitet, historie og litteratur i Mellom-Amerika og Karibia.

Annonse