Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 15.09.2018
19:30Litteraturhuset

Blomstring i bakgården

Marlon James, Eduardo Halfon og Ane Farsethås

Kan man snakke om en litterær og kulturell renessanse i Mellom-Amerika og Karibia? Hvordan manifesterer den seg i litteratur, musikk og populærkultur? På hvilken måte preges området i dag av den geografiske nærheten til USA, og hvordan kan man se spor etter koloni- og slavetida i samtidskultur og -litteratur?

Jamaicanske Marlon James fikk sitt litterære gjennombrudd med romanen En kort historie om sju drap, som tar utgangspunkt i et reelt drapsforsøk på Jamaicas store sønn Bob Marley. I sitt nye bokprosjekt går han tilbake til afrikansk mytestoff.

Guatemalanske Eduardo Halfons familiehistorie er preget av volden i moderne historie: hans europeiskættede jødiske familie endte i Latin-Amerika etter å ha overlevd Holocaust. Undersøkelsen av denne familiearven er sentral i begge hans utgivelser på norsk, Den polske bokseren og Sorg. Formmessig kan han sies å knytte an til en modernistisk, europeisk tradisjon.

To forfattere med ulike litterære prosjekter som likevel tangerer i en undersøkelse av språk, identitet og reelle historiske hendelsers nedslag i enkeltindividers liv og skjebner. Møt dem i samtale med Morgenbladets Ane Farsethås.

Annonse