Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 20.09.2017
08:00Sentralen

Bioøkonomi til frokost

Hva er bioøkonomi, og hva betyr den for maten vi spiser? Kom og smak, og lær om bioøkonomi i praksis

Når ingenting skal kastes og alle ressurser skal utnyttes, får det konsekvenser for hva vi spiser. Betyr det nye, spennende råvarer på matfatet, eller betyr det at ting som tidligere gikk i søpla, nå isteden finner veien til frokostbordet? Hva er bioøkonomi, og hva betyr den for maten vi spiser? 20. september kan du på Sentralen i Oslo få smake på og lære om bioøkonomien i praksis. Norges forskningsråd inviterer til frokost med bioøkonomisk vri, akkompagnert av foredrag fra forskere og fageksperter om hva bioøkonomien i praksis kan bety for deg og maten din: Program Kl. 08.00: Servering av frokost Kl. 08.30: Faglig program. Møteleder: Ruth Astrid Sæter Velkommen v/Vidar Skagestad, Forskningsrådet - Bioøkonomi er viktig for å nå FNs bærekraftsmål Faglige innlegg: - Eva Veiseth-Kent, Nofima: Den verdifulle maten. Maten i et helhetsperspektiv - Anders Karlsson-Drangsholt, Bellona: Hvordan mette verden uten å koke kloden? Om matproduksjon i Ocean Forest - Gro Steine, NMBU: Foods of Norway – fra trær og tare til husdyrfôr - Anne Marie Schrøder, Matvett AS: Å kaste mindre mat gir trippel gevinst Diskusjon og oppsummering kl. 10.00: Slutt Av hensyn til matserveringen vil vi gjerne vite hvor mange som kommer. Meld deg på her: https://forskningsradet.pameldingssystem.no/biookonomitilfrokost?tab=home

artikkelen fortsetter under annonsen