Annonse
22:30 - 13. september 2012

Språkorganisten

Terje Lohndal (26) omtales som et geni og er blitt kalt «lingvistikkens Mozart». Kjenner han presset?

Mysterier: For Terje Lohndal kan hverdagen bestå i å analysere bittesmå detaljer, men målet er stort – under overflaten dreier språkforskningen seg om hva det vil si å være menneske. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Hva er forskjellen på en apekatt og et menneske?

Det er Terje Lohndal som spør. Når vi møter ham, er han i ferd med å forberede sine aller første forelesninger som førsteamanuensis i engelsk språk ved NTNU i Trondheim. Noen vil huske ham fra et oppslag i Aftenposten om språktalentet som var for god for Norge og måtte bort fra Blindern: «Universitetet er ikke noe sted for genier», lød tittelen. Men etter fire år i USA er Lohndal nå tilbake i Norge, med en fersk doktorgrad i lingvistikk i bagasjen.

Spørsmålet var retorisk:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Forskerkåringen