Annonse
22:30 - 13. september 2012

EDB for humanister

Dag Trygve Truslew Haug (36) kobler døde språk med kraftig datateknologi.

Humaniora 2.0: Dag Trygve Truslew Haug er opptatt av å styrke en empirisk og vitenskapelig tilnærming i humaniora. Datateknologi gjør språkforskernes funn etterprøvbare i en helt annen grad enn tidligere. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

«Syntax error». Kanskje begynte det der? Med den klassiske feilmeldingen i hvit skrift på en blå skjerm, så velkjent for barn av 1980-tallet.

For Dag Trygve Truslew Haug (36) tilhører Commodore 64-generasjonen – den første hvor det var vanlig å vokse opp med dataspill og egen datamaskin.

Beskjeden om «syntax error» var en daglig plage for millioner av guttunger, men hjemsøkte spesielt alle dem som selv forsøkte seg på programmeringsspråket Basic. Deriblant Dag Haug.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Forskerkåringen