Annonse
09:01 - 27. september 2013

Det handler om seleksjon

Jon Åge Ruud

Annonse

Menneskets hjerne er utformet gjennom en evolusjonsprosess. De gener som ble ført videre i størst antall er de genene vi har i dag. Disse genene bestemmer hvordan vår hjerne fungerer og hvordan vi reagerer på forskjellige miljøpåvirkninger.  Hvilke av de prosessene som foregår i vår hjerne vi er bevisst, er også avgjort av evolusjonen og hvis det ikke er nødvendig for oss å være bevisst noe som foregår i vår hjerne så er vi heller ikke bevisst dette. I mange tilfeller har det nok vært en fordel å ikke ha noe bevisst forhold til en del prosesser som foregår i vår hjerne.  Et eksempel på dette er hvis du ønsker å gi inntrykk av å være mer altruistisk og mindre egoistisk enn du egentlig er.

For at handlinger skal kunne forklares av sine utilsiktede virkninger må følgende tre kriterier være oppfylt:

(1)  Det må finnes en måte å kopiere en adferd fra en aktør til en annen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Elsters utfordring