Annonse
10:24 - 27. september 2013

Bourdieu-konkurransen: Og vinneren er...

Den 33 år gamle forskeren ved Fafo, Olav Elgvin, løste «Elsters utfordring». Harald Eia overrasket ham på café med 100 000 kroner i kontanter.

Overrasket: – Jeg kan gratulerer deg som vinner av konkurransen ”Elsters utfordring” og overrekke deg denne kofferten, proklamerte Harald Eia overfor en intetanende Olav Elgvin. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Gjemt bak et tre, i en sidegate i gamlebyen i Oslo, står Harald Eia med en koffert med 100 000 kroner i kontanter. Juryen har endelig kåret en vinner i konkurransen «Elsters utfordring», og nå skal premien overrekkes. Ettersom deltagerne var anonymisert under juryens arbeid het vinneren lenge «kandidat 42». Forbløffelsen var stor da forfatteren viste seg å være den relativt ukjente og unge islamforskeren ved Fafo, Olav Elgvin.

Se video av utdelingen lenger ned i saken.

Nå er det Elgvin selv som skal forbløffes. Hans sjef ved Fafo, Jon Rogstad, har lurt ham ut på kafé for å diskutere en forskningssøknad. Men idet Rogstad og Elgvin er på plass, spretter Eia fram og stormer inn på kafeen.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«     Pierre Bourdieu (1930-2002), fransk sosiolog, særlig kjent for teoriene om habitus og kulturell kapital. Bourdieu så på kulturelle manifestasjoner…»
«Elsters utfordring? Den bør han gi seg selv: Kan han forstå Bourdieu bedre? Har han noe å lære av Bourdieu? Elsters tilfeldige parafrasering av avsnitt og fotnoter i Bourdieus La…»
«1. Hvordan kan strategier være ubevisste? Bourdieus utgangspunkt er det gamle sosiologiske problem: hvordan reproduserer sosiale mønstre og ulikheter seg? Hvorfor er de så stabile? Hans…»