Annonse
10:24 - 27. september 2013

Bourdieu-konkurransen: Og vinneren er...

Den 33 år gamle forskeren ved Fafo, Olav Elgvin, løste «Elsters utfordring». Harald Eia overrasket ham på café med 100 000 kroner i kontanter.

Overrasket: – Jeg kan gratulerer deg som vinner av konkurransen ”Elsters utfordring” og overrekke deg denne kofferten, proklamerte Harald Eia overfor en intetanende Olav Elgvin. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Gjemt bak et tre, i en sidegate i gamlebyen i Oslo, står Harald Eia med en koffert med 100 000 kroner i kontanter. Juryen har endelig kåret en vinner i konkurransen «Elsters utfordring», og nå skal premien overrekkes. Ettersom deltagerne var anonymisert under juryens arbeid het vinneren lenge «kandidat 42». Forbløffelsen var stor da forfatteren viste seg å være den relativt ukjente og unge islamforskeren ved Fafo, Olav Elgvin.

Se video av utdelingen lenger ned i saken.

Nå er det Elgvin selv som skal forbløffes. Hans sjef ved Fafo, Jon Rogstad, har lurt ham ut på kafé for å diskutere en forskningssøknad. Men idet Rogstad og Elgvin er på plass, spretter Eia fram og stormer inn på kafeen.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Elsters utfordring