Annonse
09:18 - 27. september 2013

Forøvrig er det alltid de andre som dør*

Theodor Barth

Annonse

Om ubevisste strategier og sosial ekskludering i La distinction[1] (1979) av Pierre Bourdieu

Snobben, for å bruke Elsters ord, har sine måter: disse er enkle å forstå, men allikevel vanskelige å mestre. Når man er medlem av den dominerende klassen vet man når man kan bryte hvilke regler; simpelthen fordi man kjenner til reglenes historie, når de har blitt anvendt og av hvem, når de kommer til kort – tid og sted: et tegn på dannelse som skiller en ut fra de som ikke har denne bakgrunnen. Bourdieus kjernepoeng.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Elsters utfordring