Debatt

Herr Redaktør!

«Og på side tre? En helsides annonse for det statseide flyselskapet SAS!»

MEDIER Jeg har abonnert på Morgenbladet i flere år. Det er det to grunner til. Den første årsaken er at jeg vil forstå hva Twitter-eliten snakker om. Den andre er at aktuelt-intervjuene på side to og tre alltid er fornøyelig lesning. Avisens journalister imponerer og overrasker i valg av intervjuobjekter, kombinerer morsomme og kritiske spørsmål på en glimrende måte, og etterlater meg alltid mer opplyst og mer interessert i saken. Derfor var det med bekymring jeg åpnet avisen fredag 30. januar.

Ikke fordi intervjuet var dårlig. Tvert imot. Håkon Gundersens samtale med Trine Lise Sundnes, leder av Handel og kontor, var akkurat som beskrevet ovenfor. Journalistens «Jajamensann. Og gjerne en kaffe, ja» understreker poenget.

Det som gjør at abonnementet mitt nå henger i en tynn tråd er at side to- og tre- intervjuet denne gangen befant seg på side fire og fem!

Nå er side to overtatt av lederen, like håpløs som alltid, der lederskribenten ikke klarer å skrive om arbeidsmiljøloven uten å vise til professorer, ord som «prekariatet» og svenske teaterstykker.

Og på side tre? En helsides annonse for det statseide flyselskapet SAS! Der skryter selskapet av å være «verdens nest mest punktlige», noe som er noe helt annet enn man kan si om den ukentlige leveringen av Morgenbladet.

Nei, når selv Morgenbladet gir etter for kapitalismen og lar miljøsvin erstatte journalistikken på avisens viktigste side, da er det ikke mye håp i kampen mot nyliberalismen.

Mathias Fischer
Oppgitt bergenser

Mer fra Debatt