Debatt

Forgjengerens ansvar

«Hørt om brodder? Enkel innretning som gjør at du om du ønsker det kan bruke lakksko hele vinteren på glatta, uten å falle!»

BRODDER Ulrik Eriksen oppfordrer oss fotgjengere i Morgenbladet 6. februar til å forene oss for å få i gang salting av veier. Med henvisning til beregning av de samfunnsøkonomiske kostnader som følge av fotgjengeres fallulykker understreker du behovet for at noen gjennomfører tiltak, og løsningen er salting av fortauer. Og det er selvfølgelig kommunen som har ansvaret.

Men du har jo glemt, eller utelatt at fotgjengeren har et eget ansvar! Hørt om brodder? Enkel innretning som gjør at du om du ønsker det kan bruke lakksko hele vinteren på glatta, uten å falle! En liten investering for hver enkelt av oss, som ville spare samfunnet for millioner.

En kort sveip blant mine bekjente avdekket at godt voksne damer er den selvfølgelige bruker av brodder. Og noen eldre menn. Jeg kjøpte brodder i gave til to av mine mannlige kolleger i 40 årene. De oppfattet det som en unødvendig, noe pinlig gave, men takket og la de i kontorskuffen, inntil den ene gled og brakk håndleddet. På glatta.

Forslag til oppfølger av din kronikk: «Hvorfor bruker ikke menn brodder??» – eller «Damer i alle norske hjem, foren dere og få på mann og unger brodder!» Da sparer vi både salting og brukne lemmer.

Randi H. Fjellberg

Mer fra Debatt