Annonse
13:44 - 10. januar 2014

Dessertgenerasjonen blir ikke ranet

Annonse
Her i Bergen leier folk ut en hybel for å ha råd til å bo i resten av huset.

BOLIG

I «Generasjonsranet» (Morgenbladet 20. desember) tar Ebba Boye utgangspunkt i at mennesker er ute etter å tjene penger på boligen sin.

Faktum er at de aller fleste som eier bolig i Norge bruker den til å bo i. Derfor vil prisvekst på bolig bare bidra til økt formue og skatt. Skulle man falle for fristelsen til å selge, kan skyhøye priser på nye boliger føre til at man må ta opp lån for å være i stand til å flytte.

Det er mulig at omgangskretsen til Boye, i hovedstaden, kjøper leiligheter for å leie dem ut. Det er en sjeldenhet blant folk flest. Her i Bergen leier folk ut en hybel for å ha råd til å bo i resten av huset.

Årsakene til at boliger er blitt så dyre i pressområdene er sammensatte. Mange grunn­eiere er blitt styrtrike på tomtesalg, entreprenørfirmaene har hatt svimlende fortjenester og myndighetene har forsynt seg ved å pålegge dokumentavgift.

Boye tilhører «dessertgenerasjonen», som er fulle av misunnelse overfor oss over åtti som ved hardt arbeid og nøktern livsførsel har klart å skaffe oss egen bolig, uten gunstige studielån, barnehagetilbud eller svangerskapspermisjon. Vi rakk så vidt å sneie innom barne­trygdens begynnelse (15 kr. mnd).

Det at vi tok oss av egne barn har gitt landet mulighet til, selv om vi ikke liker det, å finansiere «dessertgenerasjonens» ølforbruk, sydenferier og kaffe latte – samt allverdens unyttig og lite vederheftig samfunnsanalyse.

 

John Ludvig Larsen

Bergen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt