Debatt

Moxnes og Ukraina: runde fem

UKRAINA

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ønsker åpenbart ikke å diskutere det som var hovedtemaet i min kommentar «Putins propagandakrig», hvor jeg kritiserte ham for å gå Russlands ærende i debatten om Ukraina. I sitt siste leserbrev skriver han om noe helt annet, som jeg aldri har vært inne på, nemlig IMFs krav for å hjelpe Ukraina.

Moxnes skriver at en ikke-valgt regjering nå endrer landets politikk i tråd med IMFs krav, og slår fast at «Det har Jørgensen ingen problemer med».

Jeg kan forsikre Moxnes om at jeg har store problemer med dette, ja, at jeg ofte er uenig med IMFs politikk. Men med unntak for hjelpen Ukraina får fra EU, er det ingen andre enn IMF som stiller med de virkelig store summene landet trenger for å unngå en kollaps. Derfor tenker interimregjeringen i Kiev at å følge IMFs linje er det beste realistiske alternativet de har.

Etter debattens fjerde runde vet vi altså at Bjørnar Moxnes tror han ville håndtert situasjonen bedre enn den ukrainske interimregjeringen. Jeg tror vi lar det bli med dette.

Sten Inge Jørgensen

Mer fra Debatt