Debatt

Viktig start

«Vi vil oppfordre Berg og Pedersen til å skrive sin del.»

DRAMA

Øyvind Berg og Torgeir Rebolledo Pedersen melder seg ut av Dramatikerforbundet i protest mot en bok de knapt har åpnet. De mener at Ivo de Figueiredo burde ha skrevet en mer omfattende bok enn det han har gjort.

Vi kjenner Ivo de Figueiredos arbeid gjennom vårt egen forskning på barnedramatikkens historie, og har selv opplevd hvor omfattende det er å skrive grundig og dekkende om et felt som ingen andre har brydd seg om tidligere.

Avgrensninger er helt nødvendig. Ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890-2000 er et imponerende nybrottsarbeid på et forsømt felt, både litteraturvitenskapelig og historisk, skrevet på kort tid, med lite midler. Én manns lesning og forskning kan umulig dekke hele det dramatiske feltet – Ivo de Figueiredo har startet et stort arbeid som vi er nødt til å være flere om.

Vi vil oppfordre Øyvind Berg og Torgeir Rebolledo Pedersen til å skrive sin del av den norske dramatikk- og teaterhistorien. Det gjør vi, og i vårt arbeid med den norske barnedramatikkens historie er Figueiredos arbeid svært nyttig.

Anne Helgesen
Dr. art

Petra J. Helgesen
Redaktør

Mer fra Debatt