Annonse
06:12 - 18. januar 2013

Ingen enhetsfront

Annonse

DNA-SAMFUNNET

Morgenbladets debattredaktør Marit K. Slotnæs var i forrige ukes avis innom min kommentar om surrogati før jul. Jeg ytret meg der kritisk til surrogati, noe Slotnæs mener er «oppsiktsvekkende». Grunnen er at jeg «som selv er åpent homofil med dette standpunktet taler den homopolitiske lobbyen midt imot.»

Dette er pussig. Mener Slotnæs at fordi jeg er homofil, så skal jeg normalt støtte alle meninger eller ønsker andre homofile måtte ha? Gjelder den samme regelen heterofile?

Homofile har ulike syn på alle typer politiske spørsmål, inkludert slike som har en homopolitisk side. Selv partnerskapsloven og den felles ekteskapsloven hadde homofile ulike syn på.

Hvem Slotnæs sikter til med «den homopolitiske lobbyen», er jeg heller ikke sikker på. Noe syn på surrogati finnes ikke verken i arbeidsprogrammet eller prinsipprogrammet til Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Organisasjonens leder, Bård Nylund, har så vidt jeg vet heller ikke flagget noe krav om at surrogati skal legaliseres. Han har derimot støttet regjeringens arbeid for å finne juridiske løsninger for barn som allerede er blitt til gjennom surrogati, og han har krevd likebehandling av homofile og heterofile par.

 

Frank Rossavik
Forfatter og kommentator
i Bergens Tidende og Morgenbladet

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Debatt