Debatt

Til angrep på jøder?

Jødehat

I Morgenbladet fredag 4. mai skriver Louiza Louhibi at «noen fra Rødt og Palestinakomiteen gikk til angrep på uskyldige jøder ved Oslo City i 2010». Aksjonen som Louhibi viser til var en aksjon mot salg av israelske dødehavsprodukter av merket Dead Sea Premier, og ikke en aksjon mot personene som markedsfører produktet. Aksjonen ligger tilgjengelig på nettstedet YouTube, og er omtalt på NRKs nettside. Her kommer det ikke frem at de to personene som solgte dødehavsprodukter ble angrepet av aktivistene. Jeg har i tillegg snakket med en av aktivistene som var til stede som kan bekrefte dette. Denne aksjonen var ikke arrangert av Palestinakomiteen.

Det vi valgte å gjøre med denne saken var å sende et brev til ledelsen ved Oslo City i desember 2009. I brevet gjorde vi oppmerksom på at Dead Sea Premier tjener penger på å produsere og selge dødehavsprodukter fra de okkuperte palestinske områdene, og at dette er i strid med folkeretten.

Palestinakomiteen har valgt boikott av staten Israel som et virkemiddel fordi mangelen på andre kanaler for å påvirke Israel i lang tid har vært fraværende. Fredsprosessen har ligget brakk i mange år. USAs veto forhindrer FNs sikkerhetsråd fra å reagere mot Israel, uansett hvor grovt Israel bryter med FNs resoulusjoner.

Det er beklagelig at kampen mot Israels ulovlige okkupasjon av Palestina blir karakterisert som antisemittisme og rasisme. Vi oppfatter dette som en bevisst avledningsmanøver for å tilsløre Israels overgrep mot det palestinske folk.

Gada Azam
Leder av Palestinakomiteen i Oslo

Mer fra Debatt