Annonse
04:00 - 07. januar 2011

Den evige vinner

Annonse

Eia

Det er ikke gitt at mer oppmerksomhet rundt Harald Eia er godt verken for oss eller for Harald Eia. Når to så representative forsamlinger som Mensa og Fritt Ord (med champagneglass i hånden) nylig har gått god for Eias habitus, burde det være lite å tilføye. Men noen kverulanter vil det alltid finnes, så jeg prøver meg likevel:

Det er både flaut og ikke flaut å gå til psykolog, oppsummerer Eia. Det skal jeg la ligge. Men når ideen om at «Harald er han som har psykiske problemer» dukker opp, lar de være å følge opp, «for da kommer barna inn i bildet».

Det hadde vært fint om Harald Eia kunne si litt mer om dette: Når går behovet for å snakke med en profesjonell over til å bli «psykiske problemer»? Hvorfor legger den stadig søkende og grensesprengende Eia plutselig tung essens inn i begrepene? Hva er det som gjør det selvinnlysende at en så uredd aktør og en så trygg far som Harald Eia skal stoppe akkurat ved denne «grensen»?

Odd Volden

Kristiansand

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt