Annonse
04:00 - 30. september 2011

Aristokratisk sinnelag

Annonse

Wittgenstein

Professor Jostein Børtnes skriver i «Feil om Wittgenstein» i Morgenbladet 16. september at Ibergs omtale av Wittgenstein som «Den aristokratiske språkfilosofen» (i Helge Ibergs essay «Bør vi tale eller tie») er feil fordi Wittgenstein kom fra en jødisk familie av ikke-adelig bakgrunn. Det er naturlig å anta at Iberg sikter til Wittgensteins karakter, og ikke til hans klassebakgrunn. Hadde det stått «Aristokraten og språkfilosofen Wittgenstein» hadde selvfølgelig Børtnes’ korrigering vært relevant.

Irene Myrbostad

Designer, Drøbak

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt