Debatt

Rettelser

I intervjuet med Gudmund Hernes 25. mars ble et av norsk journalistikks mest storslagne øyeblikk gjengitt feil. Det gjelder Bjørg Jønssons intervju med president Mitterrand, trykket i Aftenposten 27. mai 1989 under overskriften Vårt åndelige testament. «Får jeg da, herr president, begynne med å stille Dem et enkelt spørsmål: Hva er et individ?», lød Jønssons formulering, mens vi lot Gudmund Hernes få spørsmålet «Hva er egentlig et menneske?».

En teknisk svikt gjorde at en billedtekst i oppslaget om UNE i forrige uke ble feil. De to bildene på side 9 er ikke en før-og-etter-barberingmontasje av UNE-direktør Terje Sjeggestad, men et bilde av ham ved siden av advokat Arild Humlen.

Og for dem som lurte: Anmeldelsen av Al-Khwrizm’s Mekaniske Orkester på side 37 var skrevet av Morgenbladets kritiker Magnus Andersson. Krigsskipet i venstre hjørne på side 4 er ikke Erich Giese slik vi skriver, men Blücher. Oppmerksomme lesere kan ha lagt merke til at den altetende britiske dirigenten Paul Hillier har fått navnet sitt skrevt på tre forskjellige måter i oppslaget på side 30 og 31. Han heter Hillier.

Mer fra Debatt