Annonse
04:00 - 26. november 2010

Tollefsen fortsetter å rote

Annonse

Bistand

Sindre Tollefsen fra Kirkens Nødhjelp fortsetter dessverre å komme med usaklige angrep på Handelskampanjen i sitt innlegg 12. november.

Først påsto Tollefsen at Handelskampanjens politiske plattform «ble kuppet av aktører med tradisjonelle venstreorienterte agendaer». Da jeg opplyste om at Kirkens Nødhjelp var med i hele prosessen med utformingen av plattformen og var enig i hele innholdet, så hadde jeg forventet en beklagelse. I stedet kommer Tollefsen med nye angrep.

Tollefsen påstår så at «Nærstad har siden 2003 stadig gjentatt sitt ønske om at alle land i verden, inkludert de rike, skal kunne hjelpe eget landbruk med alle de virkemidler de selv måtte ønske. Han kaller det for ’matsuverenitet’.»

Det stemmer overhodet ikke at jeg har dette synet, eller at matsuverenitet betyr at alle land skal kunne gjøre akkurat hva de vil. Hadde Tollefsen tatt seg bryet med å lese en del av det jeg har skrevet om internasjonal handelspolitikk, eller Handelskampanjens plattform, så hadde han sluppet å skrive gale ting. I Handelskampanjens plattform står det blant annet følgende under avsnittet om landbruk: «Alle former for direkte og indirekte subsidier som går til eksport rettet mot utviklingsland, må stanses umiddelbart, og på sikt må alle eksportsubsidier avvikles.» Vi har også vært helt uenig med mye av det Norge har støttet i WTO når det gjelder landbruket. Litt mer redelighet i debatten fra Tollefsens side hadde gjort seg.

Aksel Nærstad

Leder for Handelskampanjen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt