Annonse
04:00 - 09. april 2010

Kunsten å sjikanere

Annonse

Debattkultur

Angående Arnved Nedkvitnes innlegg 19. mars: Tingretten felte en hard dom over hans beskyldninger mot kolleger. De omtales som «usaklige, sterkt nedsettende og integritetskrenkende». Han har utvilsomt beskyldt kolleger for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg og sine ulovlige fordeler. Når Nedkvitne likevel drister seg til å spørre hvor og når han har beskyldt noen for korrupsjon, skyldes det nok at han selv har unngått å bruke selve ordet. Men det betyr jo lite når han har anklaget folk for handlinger som faller inn under definisjonen. Rettsapparatet anser så langt at Nedkvitne ikke behersker den for ham edle kunst å sjikanere innenfor lovens grense.

Jeg fører ikke rettssak i Morgenbladets spalter, særlig ikke når en ankesak er under oppseiling. Mitt ordskifte med Nedkvitne er nå slutt. Når det gjelder hans anførsel om at man ikke trenger å legge vekt på mine observasjoner fordi jeg var midlertidig ansatt, er dette nok et eksempel på hans «argumentasjonsteknikk». Ja da, Nedkvitne. I den store sammenhengen er vi alle midlertidige. La oss bruke vår tilmålte tid på noe bedre enn å plage våre medmennesker.

Kai Østberg

Førsteamanuensis i historie ved Høgskolen i Telemark

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt